L’associació PERSOVUSES ha portat a terme sis tallers, mitjançant Cinemocional i el suport del Dept. de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), que ha presentat una proposta, a través del curtmetratge ‘Bruna’ i la creació d’un espai dinàmic i participatiu de sensibilització, reflexió i autoconeixement, per treballar la prevenció, detecció i actuació davant del bullying a l’INS Martí Dot (5 tallers) i l’Escola Pública Arquitecte Gaudí (1 taller), amb molt bona acollida per part de l’alumnat i l’equip dels dos centres de Sant Feliu de Llobregat.
Des de la mirada de l’educació emocional i amb l’objectiu enfocat en el benestar individual i col•lectiu, dinamitzant un espai de desenvolupament de les competències socioemocionals per potenciar les relacions saludables, afrontar situacions de desigualtat i oferir espai de restauració del benestar. Sent el facilitador professional dels tallers Adrián Arrebola Caro, format amb l’Equip SEER a Barcelona.
L’Ajuntament ha incorporat el taller BRUNA (un curtmetratge per prevenir el bullying) dins el catàleg d’activitats que ofereix als centres educatius inclòs al Programa Municipal d’Activitats Educatives (PMAE). L’activitat proposa el desenvolupament d’un taller que forma part del projecte Cinemocional, que aborda el problema de l’assetjament escolar, infantil, i juvenil, prenent com a punt de partida el curtmetratge de ficció “Bruna”.
“Bruna” és un curtmetratge creat per i per a joves amb l’objectiu de prevenir situacions d’assetjament escolar, que pretén despertar un canvi en la consciència col·lectiva a favor de la diversitat, a partir de la responsabilitat individual. L’audiovisual, que es va finançar a través d’una plataforma de crowfounding el 2018, mostra la relació entre la Bruna i la Laia, dues companyes de classe que mai han intercanviat una paraula entre elles fins que es troben per casualitat en una festa, i la seva relació canvia d’una manera determinant.
La programació dels tallers s’ha portat a terme entre el programa municipal de Joventut i el departament d’Educació i Infància de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’entitat de l’entitat Persovuses, que ha finançat 6 d’aquestes activitats en el marc del projecte Cinemocional. Aquesta iniciativa se suma, entre d’altres, a la tasca d’informació i sensibilització que l’Ajuntament desenvolupa des del programa PIDCES als instituts.
Aitor Rivera: “Talent audiovisual santfeliuenc + consciència social = els tallers contra el bullying al voltant del curtmetratge Bruna Shortfilm.
Agrair a l’equip de Bruna Shortfilm, a Associació Persovuses que ha finançat part del projecte, i a l’equip de Sant Feliu Jove per fer-ho possible! També al professorat i equips directius i a l’alumnat dels centres per acollir-ho amb els braços oberts!!!”.