Donem suport en Salut Mental

Per Maite Deamo Román
Donem suport en salut mental

L’Associació  per a la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, situada a Martorell, és una entitat integrada per persones que pateixen o han patit un problema de salut mental i als seus familiars de la zona del Baix Llobregat Nord. Se va crear l’any 2000 de la mà  d’un grup de familiars de persones afectades per aquestes problemàtiques.  Des d’aquest moment l’associació  va començar a créixer incorporant nous socis, professionals i serveis. Actualment oferim serveis tant per a familiars, com per a les persones afectades, com per a la població  general que es vulgui informar i assessorar sobre qualsevol tema relacionat amb la salut mental.

Des de la nostra entitat no només lluitem per normalitzar les problemàtiques de salut mental sinó  el sofriment humà  en general fruit de la societat moderna en la qual vivim. Volem que la tristesa i el malestar es comparteixi de forma natural i deixi de ser un tabú. Vivim sota una falsa façana de felicitat, fomentada per la societat de consum on priva un fort individualisme que tant de mal ens està  fent. Cada vegada ens sentim més sols i vam fugir cap a un món interior i privat on ens consumeixen els nostres propis pensaments.

Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat NordD’aquí la importància de l’existència d’entitats com la nostra en què  a través de valors com la proximitat, igualtat, humanitat, solidaritat, suport mutu o l’amistat volem trencar amb aquesta pandèmia apostant per un treball més comunitari que repercuteixi directament en la qualitat de vida de les persones. Apostem clarament per normalitzar l’experiència del sofriment humà.

Per a ells posem a disposició  dels usuaris diferents serveis en què  poder compartir les seves vivències com són el nostre Club Social, el servei d’informació i assessorament en salut mental o els grups de suport mutu tant per familiars com per les mateixes persones afectades per una problemàtica de salut mental.

Els Grups d’Ajuda Mútua (GAM’s) que oferim són una important aposta pel model de treball comunitari que volem fomentar.

Són espais en què  diverses persones que comparteixen un mateix problema o dificultat es reuneixen per intentar superar oLogotip 20 aniversari Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord millorar la seva situació. Dir que aquests grups són un autèntic fenomen social dels nostres dies que va en augment donada la seva provada eficàcia en la seva contribució  a la recuperació  de les persones.

Aquests grups trenquen amb el model sanitari paternalista i sobreprotector imperant en la nostra societat en els quals els propis usuaris porten les regnes de la seva recuperació  contribuint de ple en la seva empoderament. Aquí els experts són les mateixes persones que han patit vivències de sofriment tenint entre els seus pilars les relacions d’horitzontalitat.

Finalment destacar la importància d’associar a entitats com la nostra per unir forces per a la lluitar per un model de salut mental més comunitari i per donar suport i visibilitat a la tan fràgil salut mental de la nostra societat.

Podeu consultar tota la informació  de la nostra entitat a la nostra pàgina web o posar-se en contacte directament amb nosaltres per telèfon.

www.salutmentalblln.org
T 93 774 33 07 · M 676 711 150

Donem suport en salut mental

Potser t'interesa també...

Digues la teva!

* Utilitzant aquest formulari donem per supossat que has llegit i acceptat la política de privacitat.

Aquesta web utilitza cookies per a millorar l'experiència de l'usuari. Acceptar Més informació